اطلاعات سفر

درباره نخجوان

نخجوان یکی از قدیمی‌ترین شهرهای آذربایجان به شمار می‌رود. منابع معتبر تاریخ تاسیس این شهر را حدود ۱۵۰۰ قبل از میلاد نشان می‌دهند. جمهوری خودمختار نخجوان با نواحی شمال غرب کشور مرز مشترک دارد و بسیاری از هموطنان ما برای گذراندن تعطیلات دو یا سه روزه عازم نخجوان می‌شوند.

 

این جمهوری خودمختار در جنوب قفقاز و شمال رود ارس واقع شده و از شمال و مـشرق مــحدود بــه جــمهوری ارمنستان از جنوب محدود بــه ایران و از غرب محدود به ترکیه است. طول مرزهای این جمهوری با «جمهوری ارمنستان» ۲۲۴ کیلومتر، «جمهوری اسلامی ایران» ۱۶۳ کیلومتر و «جمهوری ترکیه» ۱۲ کیلومتر است. مساحت این جمهوری خودمختار ۵۵۰۰ کیلومتر و شمار اهالی آن در سال ۱۹۸۳ میلادی بالغ بر ۲۵۷۴۰۰ نفر و در سال ۲۰۰۱ میلادی تقریباً بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر تخمین زده شده‌ است.

نخجوان یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری نزد ایرانیان است. روستاهای بسیار زیبا و دیدنی دارد که می توانند مقاصدی ناب و جذاب باشند. با ایران مرز مشترک دارد و همین موضوع سبب می شود تا سفر راحتی را به این شهر تجربه کنید.

خوشبختانه برای ورود هموطنان عزیز به منطقه‌ی نخجوان نیازی نیست به سفارت مربوطه مراجعه کنید و تنها با داشتن پاسپورت می‌توانید در مرز درخواست ویزای ۱۵ روزه دهید. به علاوه اگر در خود احساس نیاز به سفر خارجی می‌کنید، نخجوان یکی از ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین مقصدهای سفری به شمار می‌رود که از عهده‌ی بسیاری بر می‌آید.

چند مطلب جالب راجب نخجوان :

۱. جمهوری خودمختار نخجوان بخشی از جمهوری آذربایجان است که در غرب آذربایجان قرار دارد.

۲. جمهوری خودمختار نخجوان توسط ارمنستان از خاک اصلی آذربایجان جدا شده است.

۳. جمهوری خودمختار نخجوان در ۹ فوریه ۱۹۲۴ میلادی تاسیس شد.

۴. مساحت کل جمهوری نخجوان ۵۵۰۰ کیلومتر مربع است و از ۸ شهر، ۸ شهرستان و حدود ۲۰۳ روستا تشکیل شده است.

۵. مرکز جمهوری خودمختار نخجوان شهر نخجوان است و مساحتی حدود ۱۲ کیلومتر مربع دارد.

۶. جمهوری نخجوان ۲۲۴ کیلومتر با جمهوری ارمنستان، ۱۶۳ کیلومتر با ایران و ۱۲ کیلومتر با ترکیه مرز مشترک دارد.

۷. «Gapydjik» که در رشته‌کوه «زانگزور» قرار دارد، با ۳۹۰۴ متر بلندترین نقطه‌ی نخجوان است.

۸. نخجوان به داشتن آتشفشان‌ها و زلزله‌های مکرر و شدید شهرت دارد.

۹. جمهوری خودمختار نخجوان ذخایر غنی از سنگ مرمر، گچ، آهک و گوگرد دارد.

۱۰. در نخجوان چشمه‌های آب معدنی زیادی مانند «باداملی»، «سیراب»، «ناقاجیر» و «کیزیلجیر» دارد.

۱۱. آب‌ و هوای نخجوان قاره‌ای است و دمای آن به طور متوسط در تابستان ۲۶ درجه‌ی سانتی‌گراد و در زمستان حدود منفی ۶ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد.

۱۲. به غیر از رود مرزی ارس، حدود ۴۰ رودخانه‌ی کوچک دیگر در جمهوری نخجوان وجود دارد که از آب باران و ذوب برف کوه‌ها تغذیه می‌شود.

۱۳. طبق یک افسانه، کشتی نوح قبل از رسیدن به کوه آرارات از قله‌‌های رشته‌کوه «زانگزور» عبور کرده است.

۱۴. نام جمهوری نخجوان و شهر نخجوان از این افسانه گرفته شده است؛ کلمه‌ی «Nukkhtchikhan» که بعدها به نخجوان تغییر شکل داد، به معنی «مستعمره‌ی نوح» است.

۱۵. جمهوری خودمختار نخجوان در سال ۱۸۱۸ طبق معاده‌ی ترکمن‌چای از ایران و در سال ۱۲۱۸ توسط ارمنی‌ها از خاک جمهوری آذربایجان جدا شد.

۱۶. اقتصاد نخجوان بر کشاورزی، صنایع غذایی و معدن استوار است و بعد از مناقشه‌ی قره‌باغ از سال ۱۹۸۸، اقتصاد، بازارها و واردات این جمهوری خودمختار دچار مشکل شده است.

۱۷. علی‌رغم این که اقتصاد همسایه‌های نخجوان مانند ایران و ترکیه رو به بهبود است، اما این روند بهبود وضعیت اقتصادی آن کند پیش می‌رود.

۱۸. از سال ۲۰۰۰ میلادی حدود سه چهارم بودجه‌ی نخجوان توسط دولت مرکزی در باکو تامین می‌شود.

۱۹. زبان رسمی مردم نخجوان آذری و خط رسمی آن‌ها لاتین است.

۲۰. نخجوان اولین منطقه از اتحاد جماهیر شوروی بود که رسما اعلام استقلال کرد (چند هفته قبل از لیتوانی).

۲۱. حیدر علی اف (رییس جمهور سابق جمهوری آذربایجان) در نخجوان به دنیا آمده است.